Як витрачаються кошти Фонду боротьби з COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як витрачаються кошти Фонду боротьби з COVID-19

Казна та Політика
259
В Україні на початку квітня було створено Фонд для боротьби з коронавірусом обсягом 66 млрд грн. Станом на 14 серпня понад 19 млрд з нього витратили. Куди розподілять решту коштів, теж уже зрозуміло – відповідні підрахунки Держказначейства є в розпорядженні громадської організації StateWatch.
За кількома статтями видатків кошти з Фонду боротьби з COVID-19 вже повністю виділені. Наприклад, на допомогу в разі безробіття через епідемію на безповоротній основі було передбачено 1 млрд 277 млн, на допомогу по безробіттю для своєчасної виплати – 2 млрд 972,5 млн. Ці кошти вже розподілені.
У повному обсязі держава розрахувалася за проведення пробного ЗНО, воно не відбулося і учасникам повернули 52,4 млн грн. На страхові виплати медпрацівникам витрачено 233,3 млн грн запланованих коштів, як і 23,7 млн ​​грн на забезпечення готовності і реагування «Центру охорони здоров’я кримінально-виконавчої служби» на спалахи COVID-19.
Як витрачаються кошти Фонду боротьби з COVID-19
У Фонді передбачено 41,2 млн на забезпечення готовності закладів охорони здоров’я ДУС до спалахів коронавірусу, цих коштів ще навіть не торкалися. Як і 100 млн грн на купівлю апаратів штучної вентиляції легенів. Аналогічна ситуація із коштами, передбаченими на купівлю обладнання для приймальних опорних лікарень.
Верховна Рада в червні дозволила використовувати кошти з коронавірусного фонду на ремонт доріг. На ремонт і реконструкцію загалом планують виділити 35 млрд грн, близько 5,8 млрд вже розподілили.
На доплати військовим Держприкордонслужби, які забезпечують роботу під час карантину, вже розподілили 84,4 млн з 103,8 млн запланованих, на доплати поліцейським – 1,7 млрд з 2,3 млрд запланованих.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас