ФОП-платникам єдиного податку пропонують повернути Книгу обліку доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФОП-платникам єдиного податку пропонують повернути Книгу обліку доходів

Особисті фінанси
7166
У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт № 3993, яким знову пропонують внести зміни до Податкового кодексу України і спростити облік доходів фізичних осіб-підприємців.
Про це свідчить інформація на сайті відомства.
У пояснювальній записці йдеться про те, що прийнятим раніше Законом № 786 не передбачено щоденне відображення доходів, а тому постає питання з веденням обліку доходів, видатків та інших показників.

Як закрити ФОП 💼

“Відтак, фізичним особам-підприємцям доведеться вести облік доходів з веденням первинних документів на кожну операцію (паперовий чек, приходний ордер чи інший документ, який має унікальний номер)”, – йдеться у документі.
Що пропонують:
  • повернути Книгу обліку доходів для ФОП-єдинників І–ІІІ груп (крім єдинників ІІІ групи – платників ПДВ), яку можна вести в паперовому та електронному вигляді;
  • ведення Книги шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів буде вважатись первинним (оперативним) обліком і достатньою підставою для формування показників податкової звітності.

Довідка Finance.ua:

  • 5 серпня президент Володимир Зеленський підписав Закон № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців», який Верховна Рада ухвалила 14 липня 2020 року.
  • Передбачено, що з 1 січня 2021 року фізичним особам – підприємцям І-ІІІ груп на спрощеній системі оподаткування можна буде вести облік у будь-якій зручній формі – паперовій чи електронній – із зазначенням суми доходу за місяць.
  • Фізичні особи – підприємці на загальній системі, згідно із прийнятим законом, зможуть вести облік також у паперовому або електронному вигляді, але за типовою формою, визначеною Міністерством фінансів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас