Президент підписав закон щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи ФОП

Казна та Політика
2887
Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців», який Верховна Рада ухвалила 14 липня 2020 року.
Про це повідомляє сайт Президента.
Закон передбачає спрощення ведення обліку для ФОП доступу до електронного кабінету платника податків та розширення його функціоналу.
Документ передбачає скасування обов’язкової книги обліку доходів для ФОП:
  • Фізичним особам – підприємцям І-ІІІ груп на спрощеній системі оподаткування можна буде вести облік у будь-якій зручній формі – паперовій чи електронній – із зазначенням суми доходу за місяць.
  • Фізичні особи – підприємці на загальній системі зможуть вести облік також у паперовому або електронному вигляді, але за типовою формою, визначеною Міністерством фінансів.
Скасовується договір про визнання електронних документів для реєстрації в електронному кабінеті платника податків та передбачає, що в електронному кабінеті відображатимуться податкові повідомлення.
Документ вносить зміни до Податкового кодексу з метою створення сприятливих умов для діяльності бізнесу та інвесторів. Зокрема, полегшено умови податкових перевірок.
При перевірці оформлення працівників усунуто можливість опитувати працівників і роботодавців про виплачені пасивні доходи та інші додаткові блага та відшкодування.

Довідка Finance.ua:

  • “Сплячі” ФОП отримали податкову амністію влада відреагувала на протести тисяч українських підприємців. “Сплячим” фізособам-підприємцям дозволили не платити штрафи за несплату єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Як закрити ФОП в 2020 році?

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас