Великі компанії почали знову виплачувати топ-менеджерам підвищені зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі компанії почали знову виплачувати топ-менеджерам підвищені зарплати

Світ
1222
Деякі великі компанії починають збільшувати зарплати і бонуси, знижені в ранні дні пандемії.
Про це пише The Wall Street Journal, на яку посилається Forbes.
Газета підкреслює: це ознака того, що деякі галузі і «білі комірці», які їх представляють, отримують вигоду завдяки «проблескам» економічного відновлення.
До колишніх зарплат директорам повертаються такі компанії, як гігант розважальної індустрії Walt Disney, автовиробник General Motors, розробник сервісу відгуків Yelp і нафтогазова Occidental Petroleum, зазначає газета.
Disney скасує частину введених через пандемію заходів щодо зниження зарплат керівників вже з 23 серпня, вказує WSJ. Компанія зробить це, навіть незважаючи на те, що за третій квартал зазнала збитків на суму майже $5 млрд. Щоб допомогти Disney пережити кризу, на нижчі виплати погодився ряд керівників, підкреслює газета. Так, виконавчий голова ради директорів компанії Боб Айгер в четвертому кварталі залишився майже повністю без зарплати.
Деякі компанії пояснюють рішення про відновлення розмірів виплат покращенням перспектив. Yelp, наприклад, звільнила 1000 співробітників і відправила в неоплачувану відпустку більше 1100. Однак в липні компанія повідомила, що повертає на роботу майже всіх відправлених у відпустки і повністю відновить рівень зарплат. У квітні компанія анонсувала зниження зарплати керівників на 20-30%, а в липні генеральний директор Джеремі Стоппельман підкреслив, що зроблені Yelp на ранньому етапі «непрості кроки» дозволили їй опинитися в «сильнішій позиції».
General Motors в квітні оголосила, що тимчасово знижує зарплати 69 000 співробітників на 20% і виплатить їм ці гроші з відсотками в березні 2021 року. Для «білих комірців» ці обмеження були зняті 1 серпня – раніше, ніж очікувалося, відзначає WSJ. Компанія також планує виплатити недоотримані кошти вже в четвертому кварталі цього року, сказав газеті представник GM Джим Кейн.
«Бізнес відновлюється швидше, ніж очікувалося, так що ми змогли відновити виплати і погасимо борги перед людьми раніше», – зазначив він.
У багатьох компаніях таке відновлення рівня зарплат вказує на визнання того факту, що співробітники в стані стресу, багато з яких паралельно дбають про дітей і навчаються дистанційно, не можуть працювати повний день при частковій оплаті, пише WSJ. Такі заходи також показують, що економіка все більше «розколюється» надвоє: з одного боку виявляються «білі комірці» з сфер, мало зачеплених пандемією, а з іншого – працівники з більш низьким рівнем доходів, серед яких мільйони втратили роботу або зіткнулися зі скороченням робочих годин.
«Коли все тільки починалося, це було так: «Так, всі ми в цьому разом, це непростий час, ми всі повинні йти на жертви і згуртуватися. Тепер, коли все це затягнулося, ситуація, мені здається, трохи змінилася», – прокоментувала WSJ партнер консалтингової фірми Compensation Advisory Partners Сьюзан Шредер.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас