Apple готова витратити $83,9 млн для врегулювання претензій південнокорейського регулятора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple готова витратити $83,9 млн для врегулювання претензій південнокорейського регулятора

Фондовий ринок
489
Південнокорейський підрозділ Apple Inc. запропонував місцевому регулятору пакет заходів на загальну суму 100 млрд вон ($83,9 млн) для врегулювання його претензій, що стосуються ділових практик компанії в країні.
Комісія зі справедливої торгівлі (Fair Trade Commission, FTC), антимонопольний регулятор Південної Кореї, проводить перевірку щодо Apple у зв’язку з сигналами про те, що компанія зловживає своїм домінуючим ринковим становищем, вимагаючи від місцевих операторів мобільного зв’язку платити за гарантійний ремонт пристроїв, а також за рекламу, йдеться в повідомленні FTC.
У рамках пакету заходів, запропонованого Apple, компанія готова виділити 25 млрд вон на компенсацію витрат місцевих клієнтів на гарантійний ремонт, а також 40 млрд вон на будівництво R&D-центру для невеликих південнокорейських виробників і 10 млрд вон на забезпечення місцевих шкіл і бібліотек цифровим контентом. Крім того, Apple планує направити 25 млрд вон на створення Академії для південнокорейських розробників програмного забезпечення, повідомила FTC.
Пропозиції Apple будуть доступні для громадського обговорення протягом 40 днів – до 3 жовтня. Протягом цього періоду регулятор повинен ухвалити рішення про те, чи відкривати справу щодо компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас