Експерт розповів, де плануються додаткові заправки для електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, де плануються додаткові заправки для електрокарів

Технології&Авто
606
Електрокарів в Україні стане більше. Про те, як задумане Мінінфраструктури зростання кількості заправок вплине на попит на електричні авто, розповів у коментарі УНН генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко.
За словами експерта, якщо люди будуть впевнені, що вони у будь-якому місці зможуть заряджати свої електрокари, то і попит на них зросте.
“Чим більше буде електрокарів, тим більше буде заправок та електрозарядних станцій. Люди будуть купувати електроавто більше, знаючи, що в будь-якому місці України можна заправитися. Зрозуміло, що якщо мало електрозарядок, то людина буде боятися, що десь зупиниться, розрядиться і потім що з машиною буде робити”, — каже Назаренко.
Він розповів, що задум Мінінфраструктури у тому, щоб заправки були у кожному будинку.
“Зараз іде розмова про те, щоб при будівництві будинків по нових нормах і вимогах будувати одразу стоянки, де ставити електрозарядні станції. Як наприклад, у Німеччині – на кожному кроці”, — додав Назаренко.
Він наголосив, що головний плюс збільшення кількості електрокарів — це збереження чистого повітря, яким дихають люди.
Нагадаємо, Мінінфраструктури працює над тим, щоб максимально швидко створити в Україні комфортну інфраструктуру для використання електромобілів. Зокрема, йдеться про зарядні станції, яких в Україні зараз дуже мало.
Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, планується переглянути державні будівельні норми.
“Для Міністерства інфраструктури дуже важливим є перехід на екологічний транспорт. Я сам як власник електромобіля знаю, наскільки чутливе питання інфраструктури зарядних станцій. Ми хочемо ініціювати зміни до ДБН з планування і забудови територій у частині електрозаправок. Щоб вони проектувалися на всіх автодорогах загального користування залежно від типу доріг. І нам дуже важливо почути думку представників ринку в цьому питанні”, — зазначив Криклій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас