Мінцифри запрошує IT-компанії з Білорусі переїхати в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри запрошує IT-компанії з Білорусі переїхати в Україну

Казна та Політика
601
Міністерство цифрової трансформації України, спільно з українським IT-бізнесом, готове створити всі необхідні умови для комфортного переїзду IТ-компаній і фахівців із Білорусі в Україну.
Про це на своїй сторінці в FACEBOOK повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
«Українська IТ-компанія може запросити до себе на роботу такого іноземця. З документів він надає компанії тільки копії свого паспорта з завіреним перекладом і кольорове фото 3,5×4,5. Потім компанія звертається із заявою в Центр зайнятості, до якого додає копії паспорта іноземця, фото і проект трудової угоди з ним. Протягом 5−7 днів Центр зайнятості видає такий дозвіл», — прояснив механізм Михайло Федоров і підкреслив, що цим механізмом може скористатися будь-який іноземний фахівець незалежно від рівня кваліфікації.
Віце-прем’єр підкреслив, що очолюване ним міністерство готове в режимі 24/7 сприяти і надавати консультаційну підтримку іноземним IТ-фахівцям, котрі вирішать локалізуватися в Україні.
Він також нагадав, що відкрити і закрити ФОП в Україні можна онлайн, а Мінцифри за підтримки Уряду також забезпечить можливість іммігрувати в Україну 5000 висококваліфікованих IТ-фахівців. Вони можуть отримати посвідку на проживання і роботу в Україні протягом 10 років. Щоб скористатися квотами, іноземні фахівці, котрі вже живуть в Україні, повинні подати свої документи до територіального підрозділу Державної міграційної служби за місцем своєї реєстрації, а фахівці, які знаходяться за межами нашої країни — до консульських установ України за кордоном.
«Сподіваюся, що запропоновані нами можливості дозволять IТ-компаніям Білорусі вистояти в умовах кризи, щоб потім повернутися на батьківщину економічно сильними і готовими підтримати свою країну», — написав Федоров.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас