Половина населення перебуває у коридорі між мінімальною та середньою зарплатою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина населення перебуває у коридорі між мінімальною та середньою зарплатою

Особисті фінанси
6019
Підвищення мінімальної заробітної плати на 40% є цілком реальним.
Про це в інтерв’ю виданню «LB.ua» розповів Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.
За його словами, торік менше мінімальної зарплати 4173 грн отримували 3,5 млн осіб, тобто чверть. Більше середньої зарплати 10 500 грн отримували стільки ж – 3,6 млн осіб, також чверть. Тобто половина населення перебуває у коридорі між мінімальною та середньою зарплатою.
«Як я казав півтора місяці тому, ми податки з податків беремо. Українське ноу-хау вигадали – зарплата в собівартості. Якщо у нас 18% податку на доходи фізичних осіб плюс 22% ЄСВ – це 40% навантаження. Військовий збір не чіпаю – це святе. Можна до 30% знизити і добрати 2-3% податком з продажів і все. Розвантажити бізнес і забрати податки на кінцевому пункті», – зазначив Олексій Любченко.
Як зазначив очільник ДПС, зниження навантаження на 10% дозволить розвантажити фонд оплати праці. Натомість компенсувати ці кошти можна, зокрема, за рахунок контролю за оподаткуванням іноземних доходів та доходів від здавання майна в оренду. Так, наприклад, є громадяни, які мають у власності по 10 та більше квартир, а таких близько 3 тис., проте не всі з них декларують отриманий дохід від здавання в оренду майна.

Довідка Finance.ua:

  • Як повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Кабінет Міністрів не зміг виконати обіцянку створити 500 тисяч робочих місць у травні 2020 року для тих, хто втратив роботу через карантин, проте продовжує працювати в цьому напрямку.
  • За словами нардепа з фракції “Слуга народу” Данила Гетманцева, на підвищення мінімалки потрібно 5 мільярдів гривень.
  • На думку міністерки соціальної політики Марини Лазебної, середня зарплата повинна бути від 12 тисяч гривень, і в Україні вона уже біль-менш нормальна. А пенсія – принаймні 40% від цієї зарплати.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас