Експерти розповіли, що буде з цінами на пальне восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, що буде з цінами на пальне восени

Енергетика
2955
Водіям розповіли про ситуацію з цінами на пальне в осінній період.
Глава Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко заявив, що серйозного підвищення чекати не варто. Хоча і підкреслив, що той же вибух в Бейруті, так чи інакше, дестабілізував ринок.
“Після ситуації в Лівані ціни підскочили. Адже це досить дестабілізуючий фактор. Але не можна сказати, що це довгостроковий тренд. Я не думаю, що ця ситуація серйозно позначиться на цінах”, – прокоментував він.
За його словами, на сьогоднішній день є певний тренд на підвищення: після пандемії починається пожвавлення економіки, і це вже позначилося на незначному зростанні цін. Але не прогнозує при цьому глобального зростання вартості пального як в Україні, так і в світі.
“Буде і у нас невелике підвищення, але серйозного очікувати не варто. Єдине – будуть сезонні підвищення, вони завжди є. Навесні і восени це звичне явище”, – додав Дяченко.
А ось директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн зазначив, що в найближчий місяць є потенціал для зростання по всіх марках нафтопродуктів. Викликано це як ослабленням курсу гривні, так і досить високими цінами на нафту в світі.
“Я не виключаю зростання в межах 1-1,5 гривні на літрі всіх марок пального, включаючи скраплений газ. Спрогнозувати довгостроково дуже складно, так як дуже багато факторів впливають на цей ринок і вони дуже швидко змінюються, відповідно, змінюються і ціни. Але ось в межах місяця ситуація очікується така”, – зазначив Куюн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас