В Україні з'являться свої "шерифи". Що робитимуть і чим відрізнятимуться від дільничних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'являться свої "шерифи". Що робитимуть і чим відрізнятимуться від дільничних

Казна та Політика
2248
У Міністерстві внутрішніх справ України анонсували подальшу реформу поліції. Замість звичних дільничних, в областях з’являться правоохоронці нового формату – поліцейські офіцери громади.
Як пише OBOZREVATEL, проект “Поліцейський офіцер громади” був запущений навесні 2019 року, і як обіцяли в МВС, до кінця 2020 року він почне працювати на всій території України. Один з смислів реформи – зробити поліцейського ближчим до людей.
На сьогоднішній день через брак кадрів у Нацполіції за одним поліцейським закріплено відразу кілька дільниць, за які він відповідає. Тепер передбачається, що кожен офіцер буде працювати тільки на території своєї громади і займатися лише її проблемами.
У Нацполіції зазначають, що головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з жителями і щодня забезпечувати порядок на своїй території.
Для того, щоб поліцейський офіцер громади міг гідно виконувати свої обов’язки, він буде забезпечений особистим службовим автомобілем, обладнаним робочим місцем і зарплатою від 14 тисяч гривень. Крім того, всю документацію правоохоронець буде вести в електронному вигляді.
Як розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, капітан поліції Володимир Богоніс, поліцейський офіцер громади серйозно відрізняється від дільничного, як за рівнем професіоналізму, так і за функціональними обов’язками.
“Поліцейський офіцер громади втілює в собі чотирьох правоохоронців одночасно – це дільничний, патрульний поліцейський і ювенальний поліцейський. А також це поліцейскій-“дозвільник”, який контролює обіг зброї, дозволи на неї та її зберігання”, – розповів Богоніс.
Правоохоронець додав, що офіцер буде зобов’язаний звітувати перед громадою, а якщо його робота не буде задовільною, то “поліцейський там працювати не буде”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас