Безробітних буде ще більше: українців попередили про ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробітних буде ще більше: українців попередили про ризики

Особисті фінанси
4258
В Іспанії через запровадження карантину найбільше постраждав сектор послуг. Безробіття суттєво зросло серед жінок, свідчать дані Національного інституту статистики. Така ситуація і в Україні.
“У нас за нормальних умов рівень безробіття оцінювався у 8-10%. За умов коронавірусу цифра щонайменше подвоїться. Через жорсткі обмеження на перших етапах постраждали цілі сфери економіки. Це призвело до прямого або прихованого безробіття”, – говорить економіст Андрій Новак.
За його словами, пряме безробіття – коли говоримо про звільнення працівника. Приховане – пропозиція піти в неоплачувану відпустку.
“Багато підприємств не зможуть повноцінно поновити роботу, поки всі обмеження не буде знято. Якщо закриття підприємств відбувається за лічені місяці, то поновлення вимагає року”, – наголосив економіст.

Довідка Finance.ua:

  • Кількість прихованих безробітних (тих, хто був відправлений у неоплачувану відпустку або переведений на часткову зайнятість) в Україні становить 3,1 млн осіб, або близько 17% всієї робочої сили країни.
  • За період карантину було працевлаштовано 222 тис. громадян, 46% від усіх працевлаштованих – у сфері сільського господарства. Про це повідомили в Державному центрі зайнятості.
  • В Україні через центри зайнятості державі вдалося здійснити виплати та зберегти робочі місця для понад 357 тисяч осіб.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас