Ціни на нафту ростуть на тлі ослаблення долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть на тлі ослаблення долара

Енергетика
674
Ціни на нафту в четвер, 6 липня, продовжили зростання, незважаючи на побоювання з приводу попиту на паливо через зростання випадків коронавірусної інфекції. Підтримку цінам надає рекордне падіння курсу долара до основних світових валют.
Про це повідомляє агентство Reuters.
Нафта марки Brent подорожчала на 0,51 % до 45,40 доларів за барель до 10:00 за київським часом, нафта WTI зросла на 0,24% до 42,29 доларів за барель.
Два еталонні контракти зросли більш ніж на 1% в середу – до самого високого рівня з 6 березня, після того, як Управління енергетичної інформації повідомило про набагато більшому, ніж очікувалося, скорочення запасів нафти в США.
Тим не менш, інвестори як і раніше побоювалися збільшення запасів нафтопродуктів в США, в той час як центральні банки США заявляють, що зростання кількості таких випадків уповільнює відновлення економіки найбільшого в світі споживача нафти.
Згідно з розрахунками ОВНС США, попит на бензин, як і раніше, становить близько 8,6 млн. барелів на день, що приблизно на 10% нижче, ніж роком раніше.
Втім, нещодавнє зниження долара США підтримало зростання цін на нафту. Оскільки ф’ючерси на нафту встановлюються в доларах, ціни на нафту мають тенденцію до зростання, щоб компенсувати більш слабку валюту.
“Оскільки ціна на нафту обчислюється в доларах, це добре для нафти”, – зазначив у записці стратег ринку AxiCorp Стівен Іннес.
Долар зафіксував найбільше місячне падіння за десятиліття проти кошика шести валют в липні, і аналітики чекають, що він продовжить падіння в наступному році.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас