Кабмін змінив методику визначення "елітності" авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін змінив методику визначення "елітності" авто

Особисті фінанси
6580
Кабінет Міністрів змінив методику визначення середньоринкової вартості автомобіля в Україні.
Про рішення Кабміну повідомив присутній на засіданні уряду народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram-каналі.
Цей показник використовується для розрахунку транспортного податку.
Як тепер. Об’єм двигуна тепер може визначатися і в кубічних сантиметрах, і в літрах.
“Мінекономіки розраховувало вартість автомобіля виходячи з того, що більшість дилерів постачають автомобілі і вказують їх вартість через показник об’єму циліндра двигуна в літрах з округленням до першої цифри після коми. Але Вінницький окружний суд в своєму рішенні від 23 жовтня 2019 року постановив, що потрібно унормувати практику оцінки автомобіля для його оподаткування. Також це рішення підтримав і Верховний Суд: вартість оподаткування повинна бути чіткою, а всі суперечки в цьому випадку повинні вирішуватися на користь платника податків, а не держави. Тому Кабмін прийняв рішення, і тепер вартість автомобіля буде визначатися і через кубічні сантиметри, і через літри” , – пояснив Олексій Гончаренко.

Рейтинг кредитних карток для водіїв

Нагадаємо, ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік. У разі крадіжки авто податок не сплачується з наступного місяця після того, як цей факт зареєстрували правоохоронні органи.

Довідка Finance.ua:

  • Найчастіше українці платили транспортний податок за автомобілі таких марок, як Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Audi, Land Rover Range Rover.
  • Коли можна заплатити менше: Якщо автомобіль куплений в середині року, то Фіскальна служба нарахує податок, починаючи з місяця, коли платник податків отримав право власності на машину. Щорічний платіж в 25 тисяч ділиться на 12 місяців, а потім множиться на кількість місяців, що залишилися в році.
  • Якщо авто перепродується іншій людині. Тоді податок ділиться пропорційно між колишнім власником і новим власником з місяця купівлі-продажу авто.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас