Українці, які повернулися з-за кордону, скаржаться на "Дій вдома": "Не приймає фотографії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці, які повернулися з-за кордону, скаржаться на "Дій вдома": "Не приймає фотографії"

Особисті фінанси
30451
Державний додаток для контролю за дотриманням самоізоляції “Дій вдома” працює з помилками і не приймає селфі користувачів. Про це розповіла киянка Галина Вікторова, яка нещодавно повернулася з-за кордону.
Вона повідомила, що днями прилетіла з Чорногорії з батьками – Галина і її батько здали ПЛР-тести в Борисполі, щоб не проходити обсервацію, а мама вирішила дотримуватися двотижневого карантину з додатком “Дій вдома”.
“Мама приїхала на місце обсервації, зазначила, що прибула, але в перший день додаток не працював, хоча і прийняв, що місце самоізоляції збігається із зазначеним на митниці. Але при спробі зробити фотографію на екрані випадав квадрат, а програма нічого не фіксувала”, – розповіла Галина.
За її словами, в техпідтримці заявили, що є проблеми, а тому це нормально, оскільки “Дій вдома” на той момент не працювало. На наступний день камера запрацювала, з’явився помічник з підказками, який говорив на спроби сфотографуватися “Супер!”, але при цьому не підтверджував фото.
“Ось уже третій день ця ситуація повторюється, хоча повідомлення про те, що потрібно фото, продовжують надходити. Ми самі подзвонили в поліцію, щоб не було проблем, але за фактом громадян не мають права штрафувати за некоректну роботу додатка, а поліція може приїхати і перевірити дотримання правил”, — розповіла киянка.
Галина додала, що її знайомі, коли хотіли здати тест, зіткнулися з тим, що половина черги бажаючих здати аналізи виявилася людьми, які приїхали з-за кордону. Мовляв, вони і хотіли пройти карантин, але через некоректну роботу прийняли рішення просто здати тест, щоб не мучитися з програмою.
“Тому що всі через це на нервах – “Дій вдома” надсилає раз на кілька годин повідомлення зробити фото, а з разу в раз нічого не виходить”, — зазначає киянка.
Її слова підтверджують і десятки негативних відгуків на держдодаток в App Store і Google Play: зараз в першому магазині на основі 5862 відгуків програма має оцінку в 1,5 з 5 балів, а в другому — 1,4 з 5 на основі 157 оцінок.
Найчастіше користувачі скаржаться, що програма не завжди підтверджує фото, іноді не розпізнає локацію, викидає з головного екрану, занадто часто надсилає повідомлення — раз на 15 хвилин або ж надсилає їх беззвучно.
При цьому розробники, схоже, не надто поспішають виправляти помилки: останнє оновлення програми було майже три місяці тому — 14 травня 2020 року. Тоді нібито “поліпшили процес авторизації, додали карту для наочної фіксації місця самоізоляції, спростили введення адреси, додавши довідники, і пофіксили помилки”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас