У податковій пояснили, звідки взялися "списки Дубинського" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У податковій пояснили, звідки взялися "списки Дубинського"

Фондовий ринок
1527
У список компаній, опублікований “слугою народу” Олександром Дубинським як перелік ухильників від сплати податків, увійшли фірми, діяльність яких повинні були перевірити податківці.
Як заявила Державна податкова служба на офіційному сайті, вони “з великим інтересом” ознайомилися з матеріалами, якими політик поділився у Facebook. Нардеп вимагає відставки голови податкової.
Відомство подякувало “слузі” за привернення уваги до “системної проблеми економічної злочинності”. Однак, як стверджують податківці, народний депутат не розібрався, який саме документ прийняв за перелік “законопорушників” і фігурантів “скруток”.
“Це перелік суб’єктів господарювання, який 24.07.2020 ДПС надіслала своїм офіційним листом на адресу Головного оперативного управління податкової міліції для здійснення аналізу їхньої діяльності на наявність можливих податкових ризиків.
Процес передачі інформації задокументований, і відповідні докази в будь-який момент доступні для правоохоронних органів”, – сказано в повідомленні.
Стверджується, що перелік призначений для того, щоб “ретельно вивчити діяльність зазначених у ньому суб’єктів, оцінити наявність податкових ризиків, зібрати докази протиправної діяльності, якщо вона має місце”.
Податківці заявили, що підприємства в списку виплатили більш ніж 33 млрд грн податків і зборів і створили (на 30.07.2020) більш ніж 8,5 тисячі робочих місць. Прес-служба вважає, що пост Дубинського завдав шкоди діловій репутації компаній.
“Одночасно ДПС повідомляє, що в оприлюдненому Дубинським списку є і низка тих підприємств, які в червні офіційно визначені комісіями ДПС як ризикові. Реєстрація ними податкових накладних обмежена і організоване комплексне відпрацювання їхньої діяльності”, – додали у відомстві.
Податкова служба зазначила, що буде змушена звернутися до всіх суб’єктів господарювання, які Дубинський визначив як злочинців, з пропозицією надати підтвердження реальності їхньої господарської діяльності.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас