Гроші замість бебі-боксів: експерт пояснив, що державі вигідніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші замість бебі-боксів: експерт пояснив, що державі вигідніше

Особисті фінанси
4631
Відмовившись від видачі новонародженим т.зв. “бебі-боксів” і замінивши їх видачею грошової допомоги в 5 тисяч гривень, українська держава зможе істотно заощадити.
Про це аналітик “Центру біржових технологій” Максим Орищак розповів в коментарі сайту “Сьогодні”.
На його думку, державі було б вигідно не витрачати бюджетні кошти, а надавати знижки на дитячі товари в певних роздрібних мережах. Компанії, в свою чергу, отримали б торговий оборот, а компенсацію за знижку від держави отримали б у вигляді податкових канікул.
“Ймовірно, виділення бюджету замість бебі-боксів стало найбільш простим рішенням через нехитрого механізму. А може, той факт, що 40% населення країни живе за межею бідності, став сенсом видати кошти, які будуть витрачені елементарно на прожиток. У будь-якому разі, на майбутнє не виключаємо взаємодію держави і корпоративного сектору з цього питання”, – каже Орищак.
За його словами, порівнювати ситуацію в Україні з іншими країнами зараз не варто, адже положення нестандартне.
“Тут і внутрішня політична нестабільність за останні шість років, і вплив коронавірусу, і небувале падіння економіки всього світу. Але якщо в цілому озирнутися, то в світі бебі-бокси, так уже повелося, найчастіше надають різні профільні компанії в рамках своєї рекламної кампанії/промоушену. Тобто жінки вже в пологовому будинку отримують пакети з подарунками, де лежать різні підгузки, кашки, пляшки, пустушки, ложечки, брязкальця тощо”, – підсумував Орищак.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів запровадив виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість “Пакунку малюка”.
  • У ПриватБанку буде відкриватися рахунок зі спеціальним режимом використання і соціальна картка. На рахунок виділяють 5 тис. грн. Гроші з рахунку можна буде використовувати тільки на придбання товарів для малюка.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас