Туреччина прийняла закон про контроль соцмереж - штрафи до $1,5 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина прийняла закон про контроль соцмереж - штрафи до $1,5 мільйона

Світ
915
Парламент Туреччини сьогодні прийняв закон, яким встановив правила діяльності соціальних мереж, невиконання яких тягне за собою штрафи та обмеження трафіку.
Новим законом фізичні або юридичні особи, які дозволяють користувачам створювати, переглядати або ділитися змістом, таким як тексти, зображення, звук, місцезнаходження, будуть визначатися як постачальники соціальних мереж. Вони повинні будуть мати представника в Туреччині, щоб отримувати і розглядати скарги щодо контенту на платформах своїх мереж. Представник повинен бути громадянином Туреччини.
На виконання цієї вимоги відводиться 30-денний термін, після чого буде застосовуватися штраф у розмірі 10 млн турецьких лір ($1,50 млн – ред.), через 30 днів штраф буде збільшено в три рази.
Також новий закон передбачає вимогу від постачальників соцмереж зберігати дані користувачів у Туреччині і спростити доступ до такої інформації для судових органів, прокурорів та інших органів влади.
У разі отримання таких запитів і невиконання цієї вимоги накладатиметься штраф від 100 до 1 млн турецьких лір (від $15 до $150 тис. – ред.)
Також серед інших штрафних санкцій будуть застосовуватися заборони на рекламу, скорочення швидкості трафіку.
Ініціатором прийняття закону виступила правляча Партія справедливості і розвитку, аргументуючи його як інструмент для боротьби з кіберзлочинністю, протидії тероризму і захисту користувачів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас