Кабмін хоче відмовитися від Держрезерву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче відмовитися від Держрезерву

Казна та Політика
1085
В Україні хочуть переглянути принципи формування продуктової безпеки і використовувати балансувальні обсяги продуктів, як в Європі.
Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.
“Планується забезпечення продовольчої безпеки через нові інструменти, в рамках не держрезерву, тому що це дійсно застарілий радянський інструмент. Приблизно такі інструменти ми зараз обговорюємо і продумаємо”, – сказав він.
За словами Петрашка, державних резервів у такому форматі не існує вже в країнах Євросоюзу, і їх перевели на інший формат.
“Коли держава через форвардні закупівлі або через інші інструменти створює для себе запас на комерційних підприємствах. Тобто все прозоро, все оновлюється. Тим самим підтримується і баланс ринку, баланс цінової стабільності. Тому ми будемо переглядати формат продовольчої безпеки”, — додав міністр.
Як повідомлялося раніше, 2 квітня понад 20 осіб без засобів індивідуального захисту увірвалися в приміщення Державного агентства резерву України.
У пресслужбі Держрезерву заявили, що в результаті захоплення було пошкоджено державне майно, оргтехніка, а працівники, можливо, були заражені COVID-19.
Нагадаємо, на початку лютого начальника Управління державного резерву спіймали на наданні 40 тисяч доларів хабара керівнику Держрезерву.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас