Золотовалютний резерв України зараз близький до максимуму, який був у 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютний резерв України зараз близький до максимуму, який був у 2012 році

Казна та Політика
555
Радник Президента України з економічних питань Олег Устенко зазначає, що золотовалютний резерв країни зараз близький до максимального рівня, який був за останнє десятиліття, – в 2012 році.
“Золотовалютний резерв країни зараз перебуває на рівні $28,5 млрд. Підписані угоди з ЄС, що означає, що найближчим часом ми з вами зможемо отримати програму макрофінансової допомоги в розмірі EUR1,2 млрд – це $1,5 млрд. $2 млрд були отримані вчора на зовнішніх ринках, тому золотовалютні резерви будуть досить швидко поповнені і підуть за позначку в $30 млрд. До речі, теперішній рівень – це рівень, аналогічний тому максимальному рівню, який був за останнє, фактично, десятиліття – в 2012 році. Зараз ми перебуваємо на рівні 2012 року”, – сказав він в ефірі телеканалу ZIK в п’ятницю.
Устенко зазначив, що, представляючи нового Голову Національного банку України Кирила Шевченка, Президент Володимир Зеленський чітко сказав про те, що сподівається і впевнений в незалежності НБУ. “Потім додав – незалежності від усіх, що більш ніж позитивно сприймалося всіма ринковими гравцями”, – вказав він.
Радник глави держави нагадав, що новий голова Нацбанку вже провів телефонні переговори з представниками МВФ і європейських інституцій, а 24 липня Президент Зеленський говорив з представниками ЄБРР в телефонному режимі, розмова була більш ніж позитивна, і ЄБРР заявили, що вони захоплені швидкістю реформування української економіки.
“Теж знакова додаткова подія, яка була на цьому тижні, – це розміщення наших європейських облігацій. Вони були розміщені на $2 млрд. Фактично, замістили ті старі борги, які були зроблені раніше попереднім урядом, на довший і дешевший. Економія для нас, а це близько мільярда гривень на рік, – ось це розміщення. Тому це позитивний крок, який намагався зірвати своєю заявою колишній голова Національного банку країни (Яків Смолій – ред.)”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас