Ілон Маск анонсував велике оновлення Tesla Autopilot 4D — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск анонсував велике оновлення Tesla Autopilot 4D

Технології&Авто
916
На початку місяця глава Tesla Ілон Маск зробив гучну заяву, що вже цьогоріч автопілот Tesla доросте до найвищого – п’ятого рівня.
Під час звіту перед інвесторами Маск торкнувся теми технологій автоматичного водіння, анонсувавши велике оновлення Tesla Autopilot 4D, яке забезпечить подальше розширення можливостей Full Self-Driving і виведе фірмову систему допомоги водієві на принципово новий рівень. Зараз, за ​​словами Маска, Autopilot працює в режимі “~2.5D.
Що конкретно має на увазі формулювання 4D, поки можна тільки гадати – глава Tesla не став вдаватися в подробиці. Але тут можна згадати нещодавній виступ Андрія Карпатого, керівника підрозділу Tesla, що займається розробкою штучного інтелекту і системи Autopilot – місяць тому він пролив світло на деякі аспекти роботи комплексної системи Tesla Autopilot. Якщо коротко, система Tesla Autopilot покладається на комп’ютерний (машинний) зір – парк з понад 1 мільйоном автомобілів Tesla по всьому світу повсякчас збирає дані з камер і сенсорів, на яких система безперервно навчається.
Донині автомобілі компанії з включеним автопілотом сумарно наїздили по дорогах загального користування вже понад 3 мільярди миль. Зараз система використовує для аналізу дорожньої обстановки та прийняття рішень двомірні зображення разом з мітками – “величезна” команда працює окремо над маркуванням різних елементів. Зображення, доповнені спеціальними мітками, і відповідають тим самим 2,5 вимірам, згаданим Маском.
Підтримка додаткових “вимірів”, чим би вони в результаті не виявилися, збільшить точність реакції автомобіля в певних ситуаціях.
Маск також розповів, що зараз тестує останню альфа-версію системи Tesla Autopilot, заявивши, що він може дістатися з дому на роботу, “майже” не керуючи автомобілем.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас