Автофіксація порушень ПДР: Геращенко розповів про перші результати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автофіксація порушень ПДР: Геращенко розповів про перші результати

Особисті фінанси
3395
У Києві за перший місяць роботи камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху кількість випадків перевищення швидкості в місцях встановлення камер зменшилась у 5 разів.
Про це в інтерв’ю УНН розповів заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.
“За місяць кількість перевищень швидкості в місцях встановлення камер автоматичної фіксації порушень дорожнього руху впала в 5 разів. Це означає, що водії зрозуміли: будеш їздити швидко – будеш отримувати штрафи. І це призводить до зниження кількості аварій в місцях концентрації ДТП – саме там, де ці камери встановлені”, – повідомив Геращенко.
З його слів, у міністерстві планують приблизно за 2 роки встановити близько 1000 камер по всій країні.
“Їх буде достатньо для того, щоб суттєво знизити кількість автомобільних аварій, спричинених перевищенням швидкості. До того ж, камери на дорозі, штрафи.., в цілому дисциплінують водіїв, і ті починають поводитися краще на дорозі”, – зазначив Геращенко.
Він також зазначив, що на цей час у Києві та області запущено 50 камер. Водночас, наразі йде процес закупівлі ще 300 камер, які будуть встановлені на автошляхах України.
Також заступник міністра зазначив, що звернувся з листом до мерів великих міст із пропозицією профінансувати встановлення камер.

Довідка Finance.ua:

  • 1 червня запрацювали перші 50 відеокамер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.
  • Розміри штрафів: 255 грн – в разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год але не більше 50 км/год; 510 грн – при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год. Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо він сплачений протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.
  • Міністерство внутрішніх справ (МВС) підготувало законопроект про збільшення суми штрафу за перевищення швидкості. Наприклад, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше, ніж на 50 км/год.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас