У якій валюті безпечніше зберігати заощадження - поради фінансових аналітиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У якій валюті безпечніше зберігати заощадження - поради фінансових аналітиків

Валюта
21612
Долар і євро перетнули психологічні позначки. За один “зелений” в обмінниках правлять 28 гривень, за євро – 32,5 гривні. Але страждає не лише українська валюта, світові економіки також зазнають втрат через коронакризу.
У якій валюті безпечніше зберігати заощадження та який курс прогнозують фінансові аналітики — у сюжеті телеканалу “Україна 24”.
Інвестиційний банкір Сергій Фурса переконаний, що побоювання небезпідставні. Валютні коливання в самому розпалі.
“Уявімо собі, що ви експортер. Ви знаєте, що завтра курс буде для вас кращий з продажу доларів, ніж сьогоднішній. Що ви робите — ви притримуєте валютний виторг і чекаєте до завтра. А післязавтра курс буде ще кращий”, — сказав він.
Економіст Тарас Козак вважає, що гривня — одна з найбільш недооцінених валют у світі. Для українців долар має коштувати значно дешевше, ніж 27 гривень. Щодо заощаджень на довгострокову перспективу – фахівець радить купувати долари або євро. Хоча в американської валюти через коронавірус та хвилю протестів Black Lives Matter репутація похитнулася.
“Якщо простими словами – розкладати яйця у різні кошики. Тому якщо сума достатня, то краще поділити на три купки. Я б рекомендував сьогодні десь 30%, не більше – у національній валюті та 70% – в іноземній валюті. На сьогодні я рекомендував би десь до 50% у євро, 20-30% у доларах”, — радить експерт.
Поки ж українці традиційно заощаджують “зелені”. Усе через консервативність, розповідає віцепрезидент Асоціації українських банків Галина Хейло. Й попереджає, що наприкінці літа долар знову підскочить.
“Не потрібно забувати, що буде серпень — це останній місяць літа, це місяць посівної, це місяць, коли ми починаємо готуватися до опалювального сезону. Починаємо накопичувати газ у сховищах, і курс у цей період практично завжди зростає. Тому мій особистий прогноз, що курс коливатиметься біля відмітки 28 – десь серпень, можливо, вересень”, – розповіла вона.
Сезонні коливання, коронакриза, особливо призначення нового керівника Нацбанку, — усе це впливає на курс валют. Однак експерти заспокоюють: різких стрибків більше не буде. За попередніми розрахунками, рік закінчимо із максимальним курсом 28,5 гривень/долар.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас