НБУ погіршив прогноз падіння економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ погіршив прогноз падіння економіки України

Казна та Політика
1035
Національний банк України (НБУ) погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні в 2020 році. Згідно з прогнозом НБУ, економіка України скоротиться 2020 року на 6,0%.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
“Українська економіка впаде на 6% у 2020 році, однак у наступні роки повернеться до зростання на рівні близько 4%”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, Національний банк переглянув прогноз падіння реального ВВП у 2020 році, зумовленого коронакризою, з 5% до 6%.
“Найглибше падіння залишилося позаду – у другому кварталі. У другому півріччі 2020 року економіка розпочала відновлення. Пом’якшення карантинних обмежень сприяє пожвавленню ділової активності. До повноцінної роботи вже повернулися більшість підприємств найбільш постраждалого під час коронакризи сектору послуг. Ситуація на ринку праці хоч і залишається гіршою за докризову, втім демонструє ознаки стабілізації. Стимулюючі заходи Національного банку, кредитні канікули, податкові пільги та розширення бюджетної допомоги з безробіття додатково підтримали бізнес-активність та приватне споживання”, – повідомляють у Набцанку.
Також повідомляється, що темпи відновлення економіки будуть стримуватися все ще пригніченим споживчим та інвестиційним попитом.
“Під час кризи громадяни суттєво знизили витрати на товари не першої необхідності, а бізнес призупинив втілення планів розвитку, переглянув штатні розписи та зарплатні фонди. З огляду на високий рівень невизначеності щодо поширення коронавірусу громадяни та підприємства, ймовірно, і надалі будуть достатньо стриманими в своїх споживчих та інвестиційних рішеннях. Повільний вихід із кризи інших країн, зокрема й наших торговельних партнерів, також обмежує можливості пришвидшення відновлення економіки”, – пояснює регулятор.
У 2021-2022 роках українська економіка зростатиме завдяки монетарним та фіскальним стимулам та посиленню зовнішнього попиту. Головним драйвером економічного зростання буде приватне споживання.
У 2021-2022 роках українська економіка продовжить відновлення і демонструватиме зростання близько 4% завдяки монетарним та фіскальним стимулам і посиленню зовнішнього попиту. Головним драйвером економічного зростання буде приватне споживання.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас