Китай запустив першу місію на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запустив першу місію на Марс

Світ
2504
Китай запустив свій перший зонд з дослідження Марса “Тяньвень-1”.
Про це повідомляє Reuters.
Важка ракета-носій “Чанчжен-5” з космічним апаратом на борту успішно стартувала о 12:41 (7:41 за київським часом) 23 липня з космодрому Веньчан в південній провінції Хайнань.
Очікується, що зонд досягне Марса через сім місяців – в лютому 2021 року. Космічна станція пробуде на орбіті Марса два місяці, а в квітні висадить на планету марсохід, який займеться вивченням поверхні і пошуком води.
Мета китайської місії полягає в тому, щоб знайти сліди життя на Марсі, а також вивчити можливості для його потенційної колонізації людиною.
Китайський марсохід оснащений мультиспектральними камерами для навігації і топографічної зйомки, радіолокаційною станцією підповерхневого зондування для дослідження геологічної будови Марса до 10-метрової глибини, приладом для аналізу хімічного складу грунту і пошуку біомолекул, а також детекторами магнітного поля і метеостанцією.
Запуск “Тяньвень-1” став уже другою марсіанської місією на цьому тижні. 20 липня свій космічний апарат “Аль-Амаль” (“Надія”) з вивчення Марса запустили Об’єднані Арабські Емірати.
За повідомленням NASA, 30 липня до Червоної планети також відправиться і американський марсохід Perseverance.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас