Авто з США: МВС ускладнює процедуру, документ - на фінальній стадії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авто з США: МВС ускладнює процедуру, документ - на фінальній стадії

Технології&Авто
5602
Проект постанови про зміну правил реєстрації авто, один з пунктів якого стосується так званих “битків” з США, перебуває на фінальній стадії – по дорозі в Кабмін.
Про це в коментарі заявив начальник профільного управління Головного сервісного центру МВС Денис Фурманюк.
“На сьогодні всі зацікавлені органи надали свої зауваження. Це Мінекономіки, Мінфін, Мінінфраструктури, Мін’юсту і Державна регуляторна служба. Вони будуть вноситися в проект.
У МВС цю інформацію вже узагальнюють. Я думаю, що найближчим часом – тиждень-два і проект буде розглянуто”, – прогнозує Фурманюк.
Згідно з новими правилами, найбільше можуть постраждати імпортери так званих “битків” з Америки.
“Відтепер для вживаних машин доведеться подавати документи про реєстрацію транспортного засобу за кордоном, ще й перекладати їх українською мовою.
До цього зареєструвати авто в Україні можна було на підставі “картки про утилізацію”, яка фактично заміняла техпаспорт. З прийняттям змін ця опція зникне.
Крім того, переклад документа повинен бути здійснений консульськими установами Міністерства закордонних справ або офіційними органами інших держав. Це створить чимало проблем любителям американських машин”, – йдеться в статті ЕП.
У МВС заявляють, що документ не передбачає перехідного періоду.
“У документі немає нічого про відстрочку. Якщо постанова буде прийнята Кабміном і опублікованп в “Віснику України”, то вона відразу набуде чинності. За процедурою – це десь місяць-півтора”, – попереджають в МВС.
Водночас ключова проблема пропонованих змін полягає в тому, що навіть у МВС не можуть назвати точний перелік документів, які знадобляться для реєстрації авто з США.
“У кожній країні, а якщо говорити про США, то в різних штатах по-різному врегульована ця ситуація, де департаменти транспорту видають такі документи, десь – страхові компанії. Я не можу назвати, у нас немає загального переліку”, – визнав Фурманюк.

Рейтинг кредитних карток для водіїв

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас