Нацполіція назвала суму розкрадань при будівництві Подільського моста - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацполіція назвала суму розкрадань при будівництві Подільського моста - ЗМІ

Казна та Політика
2383
Національна поліція розслідує справу про розкрадання коштів на будівництві Подільсько-Воскресенського моста в Києві. Попередню суму збитку оцінюють в 80 млн грн, пише dubinsky.pro.
Видання зазначає, що сума може коригуватися, адже ще тривають слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до злочинів.
Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції почали досудове розслідування в травні 2019 року на підставі інформації Державної аудиторської служби України. Встановлено, що розпорядники бюджетних коштів, генпідрядник і ще два підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення обсягів і вартості робіт при будівництві. Це підтвердили в департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції, зазначає видання.
В кінці минулого тижня в рамках досудового розслідування було проведено 17 обшуків у можливих організаторів і виконавців схем. Було вилучено документи, чорнові записи та інші носії інформації, які підтверджують причетність фігурантів до злочину.
Згідно зі звітом Державної аудиторської служби, в період з 2002 по 2017 роки в цілому на будівництво Подільсько-Воскресенського моста з київського бюджету виділили 4,7 млрд грн.
«Головним розподільником програми протягом 2017 року був Департамент будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради», – уточнюється в ньому. У 2017-му кошти (1 044,7 млрд грн) швидко перекочували в компанію «Еко-буд-трейд». Як повідомляють журналісти, саме цю компанію пов’язують з ім’ям “куратора” Києва Дениса Комарницького: підприємця, співголови фракції «Блоку Леоніда Черновецького» в Київраді VI скликання.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше поліцейські провели обшуки у фігурантів провадження про розкрадання бюджетних коштів при будівництві столичного Подільського моста.
  • Подільський міст – мостовий перехід, що будується в Києві через Дніпро, який повинен з’єднати Поділ з лівобережними житловими масивами Воскресенка та Райдужний.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас