Долар може зрости до 28 гривень вже цього тижня: аналітик назвав умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар може зрости до 28 гривень вже цього тижня: аналітик назвав умови

Валюта
3473
Курс долара може зрости до 28 гривень до кінця цього тижня. Це станеться, якщо НБУ і далі не братиме участі на валютному ринку.
Про це в коментарі РБК-Україна сказав старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.
Як зазначив аналітик, призначення Кирила Шевченка головою НБУ не сприяло стабілізації курсу гривні і минулий тиждень він закінчив на рівні 27,4 гривень/долар.
“В очікуванні ринком перших кроків НБУ після призначення, які насамперед виллються в рішення щодо облікової ставки цього четверга, гривня продовжить слабшати”, – сказав він.
Крім того, відсутність інтервенцій НБУ минулого тижня і неспокійна реакція ринку на призначення Шевченка головою НБУ спричинили ослаблення гривні на 1,5% за минулий тиждень.
За прогнозом ICU, занепокоєння учасників ринку збережеться і цього тижня, в очікуванні засідання комітету з монетарної політики НБУ і рішення правління щодо облікової ставки цього четверга.
“Якщо НБУ і далі не братиме участі на валютному ринку і не здійснюватиме інтервенцій, курс гривні буде продовжувати слабшати через збільшений ажіотажний попит на валюту як з боку бізнесу, так і населення. Тому ми не відкидаємо, що гривня може попрямувати до рівня 28 гривень/долар до кінця цього тижня”, – констатував аналітик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас