Міністр фінансів очікує, що НБУ буде «більш гнучким і ефективним» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів очікує, що НБУ буде «більш гнучким і ефективним»

Казна та Політика
470
В Міністерстві фінансів хочуть, щоб Національний банк був більш гнучким і ефективним.
Про це голова відомства Сергій Марченко сказав в інтерв’ю ZN.UA.
«Є очікування, що Національний банк буде більш гнучким і ефективним. Казати, що Кирило (новий голова НБУ Кирило Шевченко. — Ред.) та людина, яка із завтрашнього дня почне радикально щось змінювати, я не буду. Він досить виважений банкір і розуміє прекрасно ціну будь-якого свого кроку. Тож якщо будуть якісь зміни, то вони будуть поступовими, з урахуванням ризиків, макроекономічної ситуації. У нього є розуміння економічних процесів, і я вважаю, що він узгоджуватиме політику Національного банку із загальною економічною політикою, щоб це не була якась окрема політика», — заявив він.
Марченко відзначив, що між НБУ і Мінфіном тривають постійні комунікації щодо здійснення платежів за державним боргом, запозичень, облікової політики, інфляції, курсоутворення.
«Нам є про що поговорити, але ми не втручаємося в діяльність НБУ. Просто є багато різних точок зору. Наприклад, та політика інфляційного таргетування, яку останнім часом здійснював Національний банк, до речі, досить успішно, принесла не лише позитиви. Чи було розуміння, що в цей час відбувалося з економічним зростанням? Чи варто виконувати одні завдання за рахунок інших, — тут можна дискутувати», — сказав міністр.
Нагадаємо, раніше Finance.ua писав, що Національний банк під керівництвом Кирила Шевченка не бачить підстав для втручання в ситуацію на валютному ринку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас