У Мінекономіки прогнозують прискорення інфляції через емісію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки прогнозують прискорення інфляції через емісію гривні

Казна та Політика
2271
На динаміку інфляції в Україні до кінця 2020 року впливатиме посилення ролі кредитного каналу емісії. Додатковий випуск грошей відбуватиметься у рамках підтримання бізнесу та антикризових заходів.
Про це йдеться- в огляді Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономіки.
Як зазначається в огляді, також зростання цін відбуватиметься, через підвищення складової собівартості товару, зважаючи на понесені в період карантину збитки.
Водночас у Мінекономіки прогнозують пом’якшення карантинних обмежень та їхнє поступове зняття. Через це очікується поступове зростання платоспроможного попиту, що, у разі збереження порівняно низького рівня інфляційних очікувань, дасть змогу отримати (з неістотними коливаннями) стримані темпи споживчої інфляції. У підсумку темпи “будуть меншими ніж прогнозувалося”.

Довідка Finance.ua:

  • Хоча три місяці тому експерти прогнозували значне зростання цін вже з квітня, на 3-5% за квартал, інфляція виявилася набагато нижче – за другий квартал все подорожчало в середньому на 1,3%.
  • Стабільності курсу гривні до долара до кінця 2020 року нічого не загрожує. Не існує жодних причин, щоб ситуація змінилася. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.
  • Партія “Слуга народу” і її парламентська фракція готові взяти на себе відповідальність за зростання цін і девальвацію гривні. Додаткова емісія гривні неминуче призведе до цих наслідків.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас