Як відпочити в Хорватії: нові правила в'їзду для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як відпочити в Хорватії: нові правила в'їзду для українців

Особисті фінанси
5775
Хорватія є одним з найбільш популярних туристичних напрямків серед українців. І тепер громадяни нашої країни, які подорожують до Хорватії з туристичною або діловою метою, можуть в’їжджати туди без обов’язкової 14-денної самоізоляції. Про це розповіли в Посольстві України в Республіці Хорватія.
При цьому українці, які подорожують до Хорватії, повинні мати при собі негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 за останні 48 годин (від часу забору до прибуття і проходження контролю).
За відсутності документа з негативним ПЛР-тестом на розгляд епідеміолога можуть дозволити в’їзд до Хорватії з обов’язковою семиденною самоізоляцією і подальшим проходженням ПЛР-тесту за гроші мандрівника.
Такі зміни у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації Інститут охорони здоров’я Хорватії ввів 10 липня. Водночас нові правила в’їзду та перебування в країні не торкнуться українців, які приїхали до Хорватії до 10 липня.
Перед плануванням подорожі до Хорватії рекомендують:
  • перевірити, чи відноситься мета поїздки до категорії, при якій дозволений в’їзд до Хорватії в період дії обмежувальних заходів;
  • у разі туристичної мети поїздки мати в наявності документ, що підтверджує бронь готелю/апартаментів;
  • мати при собі негативний ПЛР-тест за останні 48 годин;
  • зареєструвати свій намір на подорож до Хорватії через сайт МВС Республіки Хорватія. Це прискорить проходження прикордонного контролю, але не є дозволом на гарантований в’їзд до Хорватії;
  • мати дійсний біометричний паспорт та страховий поліс.
Крім того, змінила правила в’їзду і Угорщина, територією якої українці подорожують до Хорватії на автомобілях.

Відпустка 2020: в яких країнах чекають на українців?

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас