Санкції США проти "Північного потоку - 2" відклали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції США проти "Північного потоку - 2" відклали

Енергетика
616
Поширення на “Північний потік – 2” американських санкцій не означає їх негайного введення.
Про це заявили в Держдепі США.
“Держдепартамент не вводить санкції. Однак якщо надалі ми визначимо, що є необхідність обмежувальних заходів, то ми без коливань введемо їх”, – йдеться в заяві американського зовнішньополітичного відомства.
Раніше держсекретар Майк Помпео повідомив, що США вирішили ввести додаткові обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу “Північний потік – 2”. При цьому він не уточнив, коли саме це може статися.
Помпео пояснив, що мова йде про заходи, передбачені законом CAATSA (закон “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій”. – Ред.). Вони торкнуться “Північного потоку-2” і частини проєкту “Турецький потік”.
The Wall Street Journal написала, що це не означає, що додаткові санкції будуть введені негайно. “Це дає старт обговоренню цієї теми в адміністрації. Нерідко за останні три роки там обговорювали схожі теми і так і не прийшли до консенсусу”, – пише газета.
На практиці рішення, про яке оголосив Помпео, скасовує заходи, ухвалені його попередником на посаді держсекретаря Рексом Тіллерсоном, який наполіг на тому, щоб російські проєкти у сфері енергетики уникли низки обмежувальних заходів.
Помпео заявив, що “Північний потік – 2” і “Турецький потік” підривають транзит газу через Україну і несуть загрозу для трансатлантичної безпеки. Держсекретар підкреслив, що США завжди готові постачати енергоресурси європейським партнерам.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас