"Київгаз" виявив порушення в 10% перевірених лічильників газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київгаз" виявив порушення в 10% перевірених лічильників газу

Особисті фінанси
1138
За шість місяців 2020 року АТ «Київгаз» повірило 5,3 тис. побутових лічильників, з них 10% виявилися непридатними до подальшого використання. Лише справний лічильник, який пройшов періодичну повірку, забезпечує коректний облік газу.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
Усі лічильники, встановлені у населення, підлягають обов’язковій безкоштовній періодичній повірці відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та Кодексу газорозподільних систем.
Коли повіряють. Міжповірочний інтервал для всіх побутових лічильників газу – 8 років. За дотриманням термінів повірки стежать фахівці АТ «Київгаз» за допомогою бази користувачів газу. Коли наближається дата чергової повірки, фахівці відповідного управління заздалегідь попереджають споживачів і узгоджують з ними дату і час зняття лічильника.
Навіщо це потрібно:
  • із часом через зношення комплектуючих деталей та механізмів лічильник може перестати правильно обліковувати газ. Адже на роботу приладу впливають кухонні випари, пряме попадання сонячних променів, підвищена вологість та інші фактори, що порушують умови його експлуатації;
  • якщо в роботі лічильника виявляють будь які дефекти або перевищення допустимої похибки, його відправляють до дільниці з ремонту лічильників, після чого його знов повіряють та встановлюють споживачу.

Кращі картки для оплати комуналки 💡

Часто при повірці фахівці лабораторії виявляють факти самовільного втручання у роботу приладів обліку газу. З початку 2020 року був вжитий комплекс дій, що дозволив виявляти приховані втручання в лічильники. Так, за перше півріччя цього року вже виявлено 53 таких випадки. Минулого року за цей же період було виявлено лише 7 (за весь 2019 рік – 22) випадків втручання.
Вартість. Повірку лічильників, встановлених у населення, АТ «Київгаз» здійснює безкоштовно.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів може знизити тарифи на опалення в Україні. Їх щорічно переглядають перед опалювальним сезоном, тоді ж і коригують.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас