Водійські права видаватимуть за новими правилами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водійські права видаватимуть за новими правилами

Особисті фінанси
136852
Правила видачі водійських прав оновили. Про це сказано в Інструкції про порядок прийому іспитів для отримання права керування транспортними засобами від 22.05.2020, пише МВС.
Підготовка та перепідготовка водіїв. Свідченням проходження водіями транспортних засобів підготовки і перепідготовки є такі документи:
  • свідоцтво про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації водіїв, інформація про яку є в ЄДР МВС;
  • документи про професійну (професійно-технічному) освіту державного зразка за професіями “Водій автотранспортних засобів”, “Водій мототранспортних засобів”, “Водій трамвая”, “Водій тролейбуса”, видані установою, що має ліцензію на здійснення відповідної діяльності в сфері професійно-технічної освіти.
Документ, що засвідчує підготовку і перепідготовку водіїв транспортних засобів, дійсний для складання іспитів у територіальному сервісному центрі МВС протягом 2 років з дня закінчення закладу.
Під час здачі теоретичного і практичного іспитів використовуються технічні засоби контролю (зокрема фото- і відеофіксація процесу.
Теоретичний іспит приймається в спеціально обладнаному приміщенні ТСЦ МВС. Екзаменаційний квиток налічує 20 питань, до кожного з яких є від 2 до 5 варіантів відповідей (одна з них – правильна). Подробиці тут.

Довідка Finance.ua:

Алгоритм дій при отриманні посвідчення водія:
  • знайти автошколу – вибрати акредитований навчальний заклад.
  • пройти навчання в автошколі з групою або за індивідуальним графіком;
  • для подання документів з собою необхідно взяти паспорт, ідентифікаційний код, медичну довідку (форма 083/о), одну кольорову фотографію 3,5х4,5 см;
  • після цього потрібно звернутися в сервісний центр МВС.
Хочете купити нове авто, але бракує коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги щодо кредитних продуктів і пропонуємо кращі варіанти:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас