Мінсоцполітики компенсує "Пакунок малюка" тим, хто його не отримав у 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики компенсує "Пакунок малюка" тим, хто його не отримав у 2020

Особисті фінанси
626
Мінсоцполітики планує виплачувати грошову компенсацію вартості “Пакунка малюка” на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його.
Про це повідомила пресслужба відомства.
“30.06.2020 року за результатом розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України прийнято рішення скасувати процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги „Пакунок малюка”, – йдеться у повідомленні.
Тож у Мінсоцполітики з метою забезпечення кожної дитини, яка народилася у 2020 році „Пакунком малюка”, розробили проект урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги „Пакунок малюка” на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою.
Скільки заплатять: сума компенсації становитиме близько 5 тисяч гривень.

Довідка Finance.ua:

  • “Пакунок малюка” – це одноразова натуральна допомога у вигляді набору необхідних речей для новонародженої дитини. Сім’ї отримують його безкоштовно з 1 вересня 2018 року.
  • До набору входить все, що необхідно для новонародженої дитини: підгузки, вологі серветки, пелюшки, бодіки, шапочки, штани-повзунки, чоловічки, шкарпетки, термометри для води та для тіла, ножиці, ковдра, підковдра, матрац, розвиваючі іграшки, рушник, мило-шампунь, крем і коробка-колиска.
  • “Пакунок малюка” мають право отримати як громадяни України, так й іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах мешкають на території України і народили живонароджену дитину.
  • Видача “Пакунка малюка” здійснюється безпосередньо у пологовому будинку під час народження/виписки новонародженої дитини.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас