В Мін'юсті нагадали, як можна отримати "Пакунок малюка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мін'юсті нагадали, як можна отримати "Пакунок малюка"

Казна та Політика
626
Із 1 вересня 2018 року уряд ввів нову традицію – надавати «Пакунок малюка». Це безкоштовна соціальна допомога для кожної новонародженої дитини.
Міністр юстиції України Павло Петренко на сторінці Головного територіального управління юстиції у місті Києві у Facebook нагадав, як можна отримати таку допомогу.
Що ж таке «Пакунок малюка». Це одноразова натуральна допомога у вигляді набору необхідних речей для новонародженої дитини. Сім’я отримує його безкоштовно.
Хто має право отримати таку допомогу. «Пакунок малюка» мають право отримати як громадяни України, так й іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах мешкають на території України і народили живонароджену дитину. Безпосередніми отримувачами допомоги є мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.
Що входить до набору. До набору входить все, що необхідно для новонародженої дитини: підгузки, вологі серветки, пелюшки, бодіки, шапочки, штани-повзунки, чоловічки, шкарпетки, термометри для води та для тіла, ножиці, ковдра, підковдра, матрац, розвиваючі іграшки, рушник, мило-шампунь, крем і коробка-колиска.
Коли надається допомога? Видача допомоги «Пакунок малюка» здійснюється безпосередньо у пологовому будинку під час народження/виписки новонародженої дитини або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня її народження.
Якщо на день виписки з пологового будинку «Пакунок малюка» був відсутнім. В такому випадку отримувачу необхідно подати заяву до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення про забезпечення такою допомогою.
Куди звертатися за більш детальною консультацією та роз’ясненнями. Якщо залишились питання з цього приводу, можна телефонувати до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 (800) 213 103, цілодобово та безкоштовно в межах України. В центрах та бюро надання безоплатної правової допомоги по всій країні ви можете отримати юридичну консультацію та правовий захист.

Довідка Finance.ua:

  • Протягом минулого року понад 100 тисяч українських родин отримали “Пакунок малюка” після народження дитини.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас