Названо штрафи для мотоциклів, мопедів та скутерів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо штрафи для мотоциклів, мопедів та скутерів в Україні

Особисті фінанси
83234
За їзду без прав на мопеді, так само як і на будь-якому транспортному засобі, в Україні передбачений штраф у розмірі 425 грн, згідно зі ст. 126, ч. 1 КУпАП.
Якщо водій сів за кермо, а в правах немає потрібної категорії транспортних засобів, то розмір штрафу складе 510 грн, відповідно до статті 126, ч. 2 КУпАП.
Оскільки всі три транспортні засоби не мають додаткового захисту для водія у вигляді кузова, то потрібно обов’язкове використання екіпіровки.
Так, заборонено водити ТЗ категорій А1 і А без використання захисного шолома. Штраф за їзду без шолома на скутері в Україні в 2020 становить 51 грн, відповідно до статті 121, ч. 5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вдруге за рік оштрафований водій заплатить 255 грн і ризикує тим, що транспорт у нього конфіскують з оплатним поверненням після настання відповідальності за порушення.
Аналогічний штраф заплатить водій мопеда або мотоцикла. Слід пам’ятати, що використання шолома є обов’язковим для пасажирів за спиною водія. Штраф за відсутність шолома у пасажира мопеда / моторолера / мотоцикла дорівнює 51 грн, вдруге зафіксоване порушення протягом року збільшить розмір штрафу до 255 грн.
Названо штрафи для мотоциклів, мопедів та скутерів в Україні
Найчастіше при складанні постанови про правопорушення патрульні використовують фото або відеозйомку для доказів. Якщо порушник, який отримав постанову, захоче оскаржити штраф, він може довести помилковість складання протоколу. Більше надій на уникнення покарання бути не може.
Водій мотоцикла є повноцінним учасником дорожнього руху з усіма благами, що з цього випливають (і печалями). Так, мотоцикліст оплатить доведений штраф за перевищення швидкості в розмірі 255 – 510 грн, а якщо водій був за кермом ТЗ в стані сп’яніння, то йому загрожує новий штраф від МВС – 17 – 51 тис грн.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР. За перші хвилини в столиці було зафіксовано понад двісті випадків перевищення швидкості.
  • МВС розглядає можливість відправки на перенавчання водіїв, які неодноразово порушили ПДР. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас