В Україні будуть публікувати дані про сплату податків на земельні ділянки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні будуть публікувати дані про сплату податків на земельні ділянки

Особисті фінанси
1078
Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру має намір публікувати в кадастровій карті України інформацію про сплату податків з земельних ділянок.
Про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру з посиланням на главу Романа Лещенка.
“Суспільство має знати правду: хто, де, скільки і коли землі отримав, а також – які податки сплачуються з цієї землі. Ми вже підписали відповідну угоду про співпрацю з Державною податковою службою”, – заявив Лещенко.
Що це означає:
  • угода передбачає обмін інформацією з Податковою службою, відтак кожна ділянка в кадастрі матиме прив’язку до сплати податків;
  • а після проведення інвентаризації земель Геокадастр має намір опублікувати дані з прізвищами власників таких ділянок на публічній кадастровій карті, а також передати правоохоронним органам інформацію про незаконне відчуження таких земель;
  • також мають намір внести зміни до земельного законодавства, які б дозволили правоохоронним і судовим органам за спрощеною процедурою повертати землю, яку було вкрадено.
Поки в Україні відсутній офіційний реєстр громадян, які отримали по 2 га землі в рамках державної програми приватизації.
“В процесі так званої безкоштовної приватизації у нас сформувалася каста “обраних”. Тому що є люди, які роками не можуть отримати гектара землі для обробітку, таких більшість. А є ті, які на один і той же паспорт в різних областях по п’ять разів отримували землю в різних куточках нашої країни. Зараз йде процес створення такого реєстру”, – розповів глава Геокадастру.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас