В Україні набрав чинності закон про заборону штрафів за прострочення платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набрав чинності закон про заборону штрафів за прострочення платежів

Казна та Політика
2045
В Україні набрав чиннсті закон, згідно з яким банкам заборонено стягувати зі своїх клієнтів неустойку за прострочення платежів під час карантину.
Тепер позичальники не зобов’язані платити штрафи і пеню за кредитами в період карантину і ще протягом 30 днів після його закінчення.
Зазначено, що такі зміни внесли до Господарського кодексу.
Нагадаємо, в першому читанні законопроект №3257 Верховна Рада прийняла під час засідання ще 13 травня. Тоді проект закону підтримали 278 народних депутатів. В Україні вже введено заборону на такі неустойки для фізичних осіб, а тепер ї будуть розширювати і на підприємців.
Крім того, раніше Рада продовжила дію податкових пільг, які були введені раніше, щоб підтримати малий бізнес під час карантину. Послаблення стосуються в основному фізосіб-підприємців (ФОП).

Довідка Finance.ua:

  • Законопроект продовжує податкові та інші пільги для українського бізнесу:
  • продовження терміну незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства в період з 1 березня, незастосування пені до останнього календарного дня місяця (включно), в якому завершується дія карантину;
  • продовження мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок бізнесу;
  • продовження звільнення від сплати ЄСВ за себе ФОП і особами, що ведуть незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року.
  • зменшення вимог до мінімального розміру статутного капіталу банків до 200 млн грн з 500 млн грн, а також продовження терміну дії Закону України “Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків”, який завершується 1 серпня 2020 р., до 2024 року.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас