Blue Origin випробує новий двигун для ракети Vulcan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Blue Origin випробує новий двигун для ракети Vulcan

Технології&Авто
475
Blue Origin доставила ракетний двигун BE-4 на ракетний завод в Декейтер, штат Алабама.
Компанія United Launch Alliance буде використовувати два BE-4 на своїй майбутній ракеті Vulcan Centaur.
“Поставлений двигун є першим двигуном, який буде з’єднаний з Vulcan Centaur і буде підтримувати випробування ULA. Ми плануємо поставити другий двигун в липні”, – заявив представник Blue Origin.
BE-4 використовує рідкий кисень і пропеленти зі скрапленого природного газу і виробляє 75 000 кінських сил. Двигун був розроблений Blue Origin за фінансової підтримки ULA. У вересні 2018 року ULA оголосила про вибір BE-4 в якості основного двигуна Vulcan. Передбачалося, що корабель буде запущений вперше в 2020 році, але затримки з двигуном вплинули на плани ULA.
Тепер ULA поставила мету в 2021 році для виконання своєї першої місії Vulcan Centaur і потребує двох двигунів виробничої якості для створення ракети-носія для цієї місії.
Blue Origin випробує новий двигун для ракети Vulcan
Політ Vulcan Centaur в 2021 році є обов’язковою вимогою для ULA, оскільки він намагається виграти один з двох контрактів, які Космічні сили США укладуть цього літа, для запуску десятків супутників національної безпеки між 2022 і 2027 роками.
Генеральний директор ULA Торі Бруно заявив в лютому, що більшість основних компонентів Vulcan, за винятком основного двигуна, перебувають у виробництві. Він назвав двигун “найскладнішою частиною” і сказав, що Blue Origin робить все можливе, щоб залишитися на шляху і подолати “великі технічні проблеми в минулому році”.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас