Кабмін виділив 754 млн на ліквідацію наслідків НС в західних областях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив 754 млн на ліквідацію наслідків НС в західних областях

Казна та Політика
62
Кабінет міністрів України виділив 754 млн грн для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в західних областях країни.
Згідно з розпорядженням №811 від 2 липня уряд виділив з резервного фонду державного бюджету 754 млн грн для здійснення першочергових (невідкладних) заходів, в тому числі для: Закарпатської облдержадміністрації – 30 млн грн; Івано-Франківської обласної державної адміністрації – 480 млн грн; Львівської обласної державної адміністрації – 10 млн грн; Чернівецької обласної державної адміністрації – 30 млн грн.
Міністерству захисту навколишнього середовища і природних ресурсів виділено 122 млн грн (для Державного агентства водних ресурсів – 92 млн грн і Державного агентства лісових ресурсів – 30 млн. Грн).
Міністерству внутрішніх справ виділено 82 млн. грн (для Державної служби з надзвичайних ситуацій – 41 млн. грн, для Національної гвардії – 22 млн грн, для Національної поліції – 19 млн грн).
Також Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій облдержадміністраціям за рахунок виділених коштів доручено забезпечити виплату матеріальної грошової допомоги сім’ям загиблих у розмірі 200 тис. грн на кожного загиблого члена сім’ї та матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню для забезпечення належних умов проживання в таких розмірах: власникам житлових будинків, які повністю зруйновані – 300 тис. грн на сім’ю; сім’ям, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту – 50 тис. гривень на сім’ю; сім’ям, житлові будинки яких пошкоджені – 20 тис. гривень на сім’ю.
Згідно з документом, розпорядники (одержувачі) коштів резервного фонду можуть передбачати в договорах про закупівлю товарів, робіт і послуг попередню оплату для здійснення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в розмірі до 50% їх вартості на строк не більше трьох місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас