Газ у постачальника "останньої надії" буде в 2-3 рази дорожчим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ у постачальника "останньої надії" буде в 2-3 рази дорожчим

Енергетика
30100
Гарантованим постачальником для населення стане постачальник “останньої надії”, проте вартість його газу буде в 2-3 рази дорожчою від ринкової.
Про це розповів UBR.ua генеральний директор незалежного провайдера енергії ETG Володимир Шведкий.
У зв’язку з запуском ринку природного газу, який перенесли на 1 серпня, змінюються і правила на ринку поставок блакитного палива для населення. Облгаззбут перестає бути гарантованим ПСО-постачальником і стає одним з учасників ринку, і на той випадок, якщо “свій” постачальник збанкрутує, споживач потрапляє в руки постачальника “останньої надії”, який гарантує енергетичну безпеку.
“Якщо з якоїсь причини якийсь ваш постачальник не зміг надати на наступний період ресурс з якихось причин – дефолт, технічні проблеми тощо, тоді ви потрапляєте на так званого постачальника останньої надії, який поставляє вам газ дорожче. Ми не знаємо, на скільки дорожче, але виходячи з тих умов, які є на ринку електроенергії і європейського досвіду, ціна буде вищою на порядок”, – розповів Шведкий.
За його словами, ціна газу, який надасть постачальник “останньої надії”, може бути в 2-3 рази вищою за ринкову. Висока вартість послуг постачальника “останньої надії” пов’язана з тим, що на нього лягають великі фінансові витрати і ризики, перш за все капіталомісткість і здатність забезпечувати поставки газу клієнтам зі значною відстрочкою платежу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас