Без перескладань і штрафів - наші водійські права діятимуть ще в одній країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без перескладань і штрафів - наші водійські права діятимуть ще в одній країні

Особисті фінанси
16985
Українські водійські посвідчення визнаватимуть в Туреччині. Цього тижня Кабінет міністрів ратифікував угоду з урядом Туреччини про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.
Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
“Відтепер за спрощеною процедурою, без іспитів, водії можуть обміняти посвідчення на аналогічні – в країні проживання. Спасибі стратегічним партнерам!” – йдеться в повідомленні.
На сайті Міністерства внутрішніх справ України повідомляють, що, згідно з документом, громадяни України, які легально живуть у Туреччині, і турки, які законно живуть в Україні, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання у спрощеному порядку – без необхідності повторно складати іспити. Це також дасть змогу уникнути додаткових фінансових витрат.

Довідка Finance.ua:

  • Для водіїв у «Дії» доступний повний комплекс: посвідчення водія, техпаспорт та автоцивілка.
  • У Києві в тестовому режимі почали фіксувати нові порушення правил дорожнього руху. Серед них – проїзд по смузі громадського транспорту.
  • На особу, яка вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою) накладається стягнення в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас