Мінцифри презентувала автоцивілку в застосунку «Дія» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри презентувала автоцивілку в застосунку «Дія»

Особисті фінанси
1458
Відтепер для водіїв у «Дії» доступний повний комплекс: посвідчення водія, техпаспорт та автоцивілка.
Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації у своєму Telegram-каналі.
Як працює:
  • мобільний застосунок робить запит по номером авто в систему МТСБУ (Моторне транспортне страхове бюро України) щодо наявності страховки. Якщо у вас дійсний страховий поліс, в меню техпаспорта у Дії ви побачите рожеву бігучу строку «страховий поліс дійсний». Якщо у вас його не має, то жовту — «страховий поліс не дійсний»;
  • автоцивілку можна перевірити з будь-якого смартфону, де встановлена «Дія». За допомоги QR-коду на техпаспорті можна звірити документ з даними в реєстрі. Страховий поліс буде доступний тільки власникам авто;
  • для відображення документу необхідно оновити «Дію» до версії 1.7.2.

Що таке додаток Дія та як ним користуватися 📱

“Архітектура Дії побудована так, що на серверній частині взагалі не здійснюється зберігання персональних даних користувачів. Дія відображає їх, лише здійснюючи разовий запит. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах – використовується подвійне шифрування”, – зазначають у Мінцифри.
Юридична сила автоцивілки в смартфоні визначена у Постанові КМУ № 956. від 23.10.2019.

Довідка Finance.ua:

  • 6 лютого додаток державних послуг онлайн “Дія” став доступним для скачування. Для водіїв там вже доступні водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.
  • Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що додаток для документів і державних послуг “Дія” завантажили вже 3 мільйони разів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас