У НБУ назвали головні тенденції на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ назвали головні тенденції на валютному ринку

Валюта
1346
У червні 2020 року на валютному ринку тривало превалювання ревальваційного тиску. Тенденція була зумовлена перевищенням пропозиції іноземної валюти над попитом на неї.
Про це йдеться в Макроекономічному та монетарному огляді НБУ за червень 2020 року.
Як зазначається в огляді, це дало змогу НБУ і далі купувати іноземну валюту для поповнення міжнародних резервів. За підсумками червня сальдо інтервенцій НБУ було додатним та становило 1,2 млрд доларів (з початку року – 1,1 млрд доларів).
За даними регулятора, купівля НБУ іноземної валюти була визначальним джерелом постачання ліквідності банківської системи.
“Незважаючи на це, за результатами червня, ліквідність знизилася через акумулювання коштів на рахунках уряду та зростання готівки”, – йдеться в огляді.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України протягом червня купив на міжбанківському валютному ринку 1 155,0 млн доларів. При цьому Нацбанк не проводив інтервенції з продажу валюти.
  • Валютний ринок в липні очікує млявий рух на тлі низької активності експортерів та імпортерів, а також обмеженого попиту на валюту з боку населення.
  • У 2020 році падіння ВВП в Україні може скласти 5,3%, інфляція прискориться до 5,5-5,7% в річному вимірі, курс гривні до долара США складе 27,9-28,1 грн/$.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас