Українців до кінця 2020-го чекає новий курс долара - КШЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців до кінця 2020-го чекає новий курс долара - КШЕ

Валюта
120548
У 2020 році падіння ВВП в Україні може скласти 5,3%, інфляція прискориться до 5,5%-5,7% в річному вимірі, курс гривні до долара США складе 27,9-28,1 грн/$.
Про це йдеться в консенсус-прогнозі Київської школи економіки.
Останні місяці прогнози економічної активності традиційно погіршуються на тлі переоцінки ефектів пандемії і впровадження карантину, йдеться в звіті.
МВФ погіршив свій прогноз світової економіки на 2020 рік. На ці оцінки рівняються фінансисти й цілі держави. Усе буде ще гірше, ніж передбачалося. Економіка впаде на 4,9%. Кризу вже назвали найглибшою з часів Другої світової війни.
І Україні, за версією фонду, буде складніше, ніж усім сусідам. Ми втратимо 8,2% своєї економіки. Колишній міністр фінансів Оксана Маркарова додає: погіршення прогнозів МВФ і для України (відбулося напередодні), і для світу говорить щонайменше про те, то Кабміну варто розглянути можливість змінити і свій, затверджений постановою прогноз.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України 5 років тому запровадив плаваюче курсоутворення. Зараз воно є головним запобіжником накопичення економічних проблем.
  • За прогнозом експерта з питань економіки Інституту Growford Олексія Куща, до осені долар дорожчати не буде. На користь гривні працюють кілька мільярдів доларів, які Україна отримала від МВФ.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас