Як уникнути штрафу за "двійника" - юрист дав пораду водіям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як уникнути штрафу за "двійника" - юрист дав пораду водіям

Особисті фінанси
5992
Автоюрист Ярослав Попов в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів про те, як водієві довести свою непричетність до скоєння правопорушення транспортним засобом-«двійником».
«Поширеною є практика, коли використовуються номери «двійників». Особа не здійснювала керування транспортом, знаходилася на той момент в іншій області, а камера автовідеофіксації зняла транспортний засіб такого ж кольору, такої ж марки з цими ж номерами на той момент у Києві. Але на його машину було виписано штраф», – зазначив юрист.
За його словами, в такій ситуації найкраще звертатися до юристів і отримувати кваліфіковану правову допомогу.
«Варто розуміти, що особа здатна самостійно захищати свої інтереси, вона може звертатися до суду і оскаржувати цю постанову, отримувати певну сатисфакцію своїх прагнень. Також людина може змінити відповідача, якщо надала транспортний засіб товаришеві, і він здійснював керування на той момент, щоб він поніс відповідальність», – заявив Попов.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 червня водіям, які перевищили швидкість в межах Києва та Київської області і потрапили в поле зору камер фотовідеофіксації, стали надходити «листи щастя».
  • Нагадаємо, камери відеофіксації встановлені: в місті Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Надалі відеокамери поступово будуть встановлюватися і по всій Україні.
  • В Україні повернуть обов’язковий техогляд легкових автомобілів. У новому законі про техогляд обіцяють забрати цю функцію у МВС і виключити можливість поборів із водіїв. Законопроекти, які вносилися в парламент раніше, не влаштовували представників Євросоюзу як потенційно корупційні.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас