Дивує різниця в прогнозах МВФ та Світового банку щодо України - Милованов (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дивує різниця в прогнозах МВФ та Світового банку щодо України - Милованов (відео)

Казна та Політика
1350
Найцікавішою і найбільш разючою у прогнозах щодо розвитку економіки України є різниця у показниках МВФ та Світового банку.
Про це розповів Тимофій Милованов — ексміністр розвитку економіки, а зараз — Президент Київської школи економіки (КШЕ), в інтерв’ю Finance.ua.
На його думку, саме показники ВВП, інфляції та середньорічного курсу гривні до долара є найцікавіші для порівняння у прогнозах МВФ та СБ.
“Дивує і шокує різниця в показниках в прогнозах Світового банку та МВФ, які декілька тижнів тому випустили оновлені прогнози. Головна цифра — падіння та зростання ВВП у них приголомшливо відрізняється.”
За його словами, МВФ прогнозує падіння ВВП у 2020 на 8,2%, у той час як Світовий банк — лише на 3,5%. У 2021 ж році СБ очікує зростання внутрішнього валового продукту на 1%, а МВФ – 3%.
“Тобто за прогнозом Світового банку через рік ми будемо майже на тому рівні, як до кризи. У той час як на думку МВФ ми будемо на 7% нижче”, – зазначив він.
Щодо інфляційних прогнозів більшість аналітиків прогнозують рівень інфляції у 5-6% до кінця року. І те, що навесні інфляція становила лише 2% – було значним сюрпризом для більшості експертів. Тому, скоріш за все, ці прогнози будуть переглядатися у сторону зниження інфляції.
“Водночас МВФ прогнозує інфляцію трохи більше ніж 7%, а уряд — 11%. Це нереально отримати таку цифру! Крім того випадку, якщо щось станеться, якась додаткова фінансово-економічна криза”, – наголосив Милованов.
Хоч МВФ і не дає середній курс за рік, але ексміністр запевняє, що його можна вирахувати і він становить близько 30 грн/долар.
“Та вже минуло пів року і ми бачимо зараз курс 26 гривень за долар. Так, він був по 27 декілька тижнів під час кризи. Але для того, щоб він був у середньому 30 за рік — це дійсно треба, щоб була якась фінансова криза і він “вискочив” більше ніж 30 гривень”, – підсумував Милованов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас