Бізнес на карантині: тенденції червня (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес на карантині: тенденції червня (інфографіка)

Фондовий ринок
1040
За період карантину найбільш кризовим для українського бізнесу виявився шостий тиждень. З цього часу показники українського бізнесу почали зростати.
Про це свідчить аналітика від Opendatabot.
Ситуація із вакансіями:
  • 12 березня на сайті Work.ua було опубліковано 54 тисячі вакансій. До кінця квітня кількість активних вакансій скоротилася більше ніж вдвічі, на 26 квітня на сайті було лише 22,8 тисячі вакансій;
  • З квітня кількість активних вакансій збільшилася більше майже на 50%. Зараз на Work.ua 44,8 тисячі активних вакансій;

Хочу отримати гроші онлайн 💸

  • У Work.ua. запевняють, що якщо не станеться повторних криз, то з 4 кварталу цього року може початися зростання кількості вакансій. А через рік є можливість, що ринок праці плавно повернеться до стану початку 2020 року.
Зарплати: бажані й пропоновані. За перші тижні карантину очікувана зарплатня пошукачів роботи зросла з 13 тисяч до 15 тисяч гривень. Але потім опустилася нижче докарантинного рівня. Зараз кандидати в середньому претендують на 12 тисяч грн.
У роботодавців з першого ж тижня карантину впала запропонована зарплата з 13 тисяч до 12 тисяч. І з того часу лишається стабільною.
Бізнес на карантині: тенденції червня (інфографіка)
Реєстрації бізнесу. На 12 березня щотижня в Україні реєструвалося близько 5 тисяч підприємців. За два місці кількість нових реєстрацій впала майже втричі. 26 квітня зареєструвалося лише півтори тисячі підприємців.
Три тижні тому стався пік реєстрацій — в Україні було зареєстровано 7 269 підприємців. На цьому тижні їх кількість стабілізувалася. Вже третій тиждень поспіль бачимо докарантинні показники — близько 5 тисяч нових ФОП на тиждень.
Бізнес на карантині: тенденції червня (інфографіка)
Станом на 12 березня щотижня в Україні реєструвалося близько тисячі компаній. Вже через два тижні (26 березня) зареєструвалося лише 435 нових компаній.
В останній місяць цей показник почав зростати. Цього тижня було зареєстровано 986 компаній.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас