Тільки з ріелтором: експерт назвав мінуси запровадження нових правил продажу та оренди нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тільки з ріелтором: експерт назвав мінуси запровадження нових правил продажу та оренди нерухомості

Нерухомість
5003
Зареєстрований у Верховній Раді законопроект “Про ріелторську діяльність”, який дозволяє купувати або орендувати нерухомість виключно через ріелторів з єдиної бази, є порушенням Конституції і базових прав українців.
Таку думку висловив президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Піта в ефірі каналу “Україна 24”.
“Ми, як фахівці з нерухомості, ніколи не підтримували таку ініціативу, щоб ріелтор був обов’язковою ланкою в операціях з нерухомості – оренда чи купівля-продаж. Це вільний ринок, і клієнт обирає, чи буде він працювати з ріелтором, чи зможе самостійно провести операцію. Це демократично і сучасно, і жодна країна світу не потребує звернення до ріелтора, щоб продати своє майно або придбати, здати в оренду”, – заявив експерт.
За його словами, “така ініціатива дуже дивує, щоб обов’язково була в Україні участь ріелтора в таких угодах”.
“Він антиконституційний, порушує і обмежує права громадян на розпорядження своєю власністю, своєю нерухомістю. Вчора був День Конституції, ми повинні поважати Конституцію як вищий законодавчий акт, а замість цього депутати реалізують таку антиконституційну ініціативу”, – зазначив Піта.
Нагадаємо, парламентаріям пропонують вивести ринок рієлторських послуг з тіні. Про це йдеться в Проєкті №3618 від 09.06.2020 Закону про рієлторську діяльність в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас