У Нацбанку анонсували впровадження "процентного свопу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку анонсували впровадження "процентного свопу"

Казна та Політика
591
Національний банк України вперше запроваджує “процентний своп”, який дасть можливість банкам зменшувати їх відсотковий ризик.
Про це сказав в інтерв’ю “Радіо НВ” заступник голови Національного банку Олег Чурій.
“Наступного тижня у нас буде перший тендер, так званий “процентний своп” – це складний фінансовий продукт, якого в Україні майже ніколи не було. Він надасть змогу банкам хеджувати їхній відсотковий ризик і буде сприяти довгостроковому кредитуванню банками економіки і також довгостроковим інвестиціям”, – сказав Чурій.
За його словами, українські банки стикались з величезними ризиками, зокрема відсотковими, тому що “відсоткові ставки стрибали”.
“Такі інструменти фіксують ставку на довгостроковий період, дозволяють банкам проводити довгострокові фінансування – те, чого в Україні насправді ніколи не було в національній валюті”, – додав заступник голови НБУ.
Нагадаємо, 17 червня Національний банк уклав з Європейським банком реконструкції та розвитку валютний своп, за яким надав ЄБРР 798 млн грн та отримав від нього 30 млн дол. США строком на 1 місяць з можливістю пролонгації.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас